Upute čitatelju

[psi] nije obična knjiga. Iza njezine naizgled jednostavnosti skriva se našem umu neshvatljivo zamršen, promišljen ustroj. Bez obzira na to kakav je vaš karakter, knjiga će preuzeti nadzor nad vama i povesti vas u svijet o kojem dosad niste znali gotovo ništa.

A da bi se to moglo dogoditi, potrebno je uvažavati nekoliko pravila.

Najprimjerenije je čitanje koje se odvija kroz četrnaest uzastopnih dana.

Mjesta koja je potrebno prespavati označena su likom Erosa. Čitanje dvanaestog svijeta moguće je povezati sa zaključkom.

Sve od početka jednostavnija se površinska priča prepleće s dubljim značenjem. A to može zahtjevnijeg čitatelja i navesti na to da dobije osjećaj da nije sve razumio te da knjiga daje više nego što se čini na prvi pogled. Ali čitanje pojedinačnih dijelova nipošto ne smijemo za vrijeme čitanja knjige ponavljati jer bi se zbog toga mogla izgubiti crvena nit. Knjigu je potrebno čitati redom od početka do kraja. A onaj tko će se odlučiti za ponovno čitanje iznenađeno će otkriti da čita drugu knjigu. No, ni manje zahtjevan čitatelj neće biti zakinut jer [psi] je stvorena na taj način da iz nje svatko može prihvatiti sve što je potrebno.

Dio koji opisuje tri razuma, te je označen malo većim slovima, može vam neprestano biti na pomoći tijekom čitanja.